fbpx
Πότε χρειάζεται να κάνω καθαρισμό της κεφαλής εκτύπωσης;

 

Οι κεφαλές εκτύπωσης είναι τα μηχανικά μέρη των εκτυπωτών που ψεκάζουν μελάνι μέσα από μικροσκοπικές οπές διάτρησης χρησιμοποιώντας τεχνολογία θερμικής ή πιεζοηλεκτρικής εκτύπωσης.

 

Αν και η διαδικασία ακούγεται αρκετά απλή, απαιτεί μεγάλη ακρίβεια για να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα. Εάν αυτές οι κεφαλές εκτύπωσης δεν χρησιμοποιηθούν για περίπου μία εβδομάδα, τα ακροφύσια φράσσονται με στεγνό (ξεραμένο) μελάνι. Αυτό το φράξιμο στην κεφαλή εκτύπωσης εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του εκτυπωτή.

 
Για να αποφευχθεί το πρόβλημα της απόφραξης, οι περισσότεροι εκτυπωτές έχουν εγκατεστημένο ένα βοηθητικό πρόγραμμα καθαρισμού κεφαλής εκτύπωσης. Λειτουργεί ξεπλένοντας την κεφαλή εκτύπωσης με μελάνι για να ξεπεράσετε μικρές αποφράξεις, αλλά είναι αναποτελεσματικό έναντι σοβαρής απόφραξης. Σε ένα τέτοιο σενάριο σοβαρής απόφραξης, χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι.
 
 
Αυτές περιλαμβάνουν το μούλιασμα της κεφαλής εκτύπωσης σε λουτρό ζεστού νερού όλη τη νύχτα για μικρό φράξιμο.
 
 
Εάν αυτό δεν βοηθήσει, τότε εμποτίζεται σε ισοπροπυλική αλκοόλη. Αυτό γίνεται επειδή το αλκοόλ δρα ως διαλύτης για το αποξηραμένο μελάνι και έτσι απομακρύνει το μπλοκάρισμα από την κεφαλή εκτύπωσης. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε την κεφαλή εκτύπωσης και άλλα μέρη με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι και υγρό απορρυπαντικό. Για παράδειγμα, μερικές σταγόνες ισοπροπυλικής αλκοόλης στα σημεία επαφής μπορούν να αφαιρέσουν μέτρια απόφραξη.
 
 
 
Αυτές οι μέθοδοι μη αυτόματου καθαρισμού μπορούν να σώσουν τον εκτυπωτή σας από μεγάλα προβλήματα, αλλά η εκτύπωση δοκιμαστικών σελίδων κάθε δύο έως τρεις ημέρες θα είναι πιο ωφέλιμη. Αυτό θα αποτρέψει το στέγνωμα του μελανιού στην κεφαλή εκτύπωσης.
 
 
 

Εταιρικό Προφίλ

Η επιχείρηση ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006 στη Βέροια - Εδέσσης 16. Κύρια δραστηριότητα είναι η επαναγέμιση - ανακατασκευή μελανιών και τόνερ για όλους τους εκτυπωτές, Φαξ & Φωτοτυπικά.

Επικοινωνία

Εδέσσης 16,
Βέροια ΤΚ: 59100
Τ. 23310 77557
e-mail: info@melanaki.gr

 
Top